.

Acupunctuur behandelingen

Acupunctuur naalden zijn heel fijne naalden die nauwelijks pijnlijk zijn. Na de prik kan een bepaalde sensatie komen, als gevolg van de stimulatie van de energie banen. Deze sensatie is kleine prikkeling die wel te verdragen is en goed is voor de energie.

Het doel van de behandeling is voornamelijk het verbeteren van de energie (in de acupunctuur wordt dat als `Qi` genoemd).
Verschillende factoren (zoals leeftijd of slechte conditie) kan de energie verminderen. De bron van deze energie (of ook als `Qi` genoemd) heeft te maken met de hormonen in het lichaam die naarmate men ouder wordt minder goed in balans is.
Acupunctuur kan de gevolgen van de slechte hormonale balans van het lichaam (in verband met ouder worden) onder controle houden, zodat men fitter gaat voelen en de immuun systeem wordt verbeterd.

Bij de behandeling wordt er rekening gehouden met de pijn tolerantie van ieder individu. Bij kleine kinderen worden de behandeling aangepast.

Chinese massage en Chinese geneeskrachtige kruiden en electro-acupunctuur (acupunctuur met electro-stimulatie) worden regelmatig toegepast. Acupunctuur is veilig als door een gespecialiseerd iemand gedaan wordt. Het heeft positieve effect op de hart, bloedsomloop, doorbloeding en weerstand.

Als doel van de behandeling is, om ziekte (via het verhogen van de immuunsysteem en weerstand en het herstellen van de doorbloeding) te genezen. Om het doel te bereiken wordt af en toe Chinese geneeskrachtige kruiden gegeven.

Klachten

Nek-/Schouderklachten, Rugklachten, Reuma, Tennis elleboog en RSI, Knieklachten en andere gewrichtsklachten, Hoofdpijn, Buikklachten (bijv. diarrhea, ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa etc. etc.), Problemen van de vrouwelijke organen (inclusief Opvliegers), Astma, Hooikoorts en andere problemen van de luchtwegen.
Problemen van de urinewegen, moeheid en gebrek aan energie, Stres en Slaapprobleem, Roken, Overgewicht.
Andere soorten gezondheidsproblemen (o.a. Fibromyalgie), Carpal Tunnel Syndroom en andere zenuwpijn (o.a. Hernia in de nek en rug), Restlessleg Syndroom (Onrustige benen) en andere problemen in de benen.