.

Chinese medicinale kruiden behandelingen

Vloeibare chinese kruiden Chinese kruiden of Fytotherapie zijn gebaseerd op geneeskrachtige planten en is een onderdeel van de acupunctuur behandeling. Als het effect van de acupunctuur niet voldoende is, wordt de Chinese kruiden toegepast. Sommige aandoeningen kunnen niet zonder de Chinese kruiden, zoals bij chronische darmaandoening, huid aandoening en gebrek aan energie.
Voor specifieke aandoeningen en klachten worden specifieke kruiden toegepast, in combinatie met de acupunctuur. De kruiden worden op maat toegepast en is gericht op de situatie per individu. Het doel is om de balans van het lichaam te herstellen. Sommige kruiden heeft bepaalde effect voor de energie (zoals Koreaanse Ginseng). Sommige heeft bepaalde effect tegen diarree en ontsteking, die wordt vaak gebruikt tegen chronische darm aandoening, zoals bij Collitis Ulcerosa en Ziekte van Crohn.

Het doel van de Chinese kruiden is net als bij acupunctuur is een holistische behandeling, ter bevordering van de algemene gezondheid en de balans van het lichaam die uitbalans is te herstellen.
De kruiden worden in de vorm van tabletten, poeder (korrels) en vloeibaar middel (drankje) aangeboden. 
Chinese kruiden poeder tabletten